سیناپرس می‌تواند مرجعی مطمئن برای انتشار یافته‌های علمی در کشور باشد

معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی
۲۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۹:۴۱ کد : ۲۰۱۵ آرشیو ۹۹
تعداد بازدید:۸۲۵
سیناپرس می‌تواند مرجعی مطمئن برای انتشار یافته‌های علمی در کشور باشد

سیناپرس می‌تواند مرجعی مطمئن برای انتشار یافته‌های علمی در کشور باشد

به گفته معاون آموزشی جهاد دانشگاهی؛ مشکل اصلی پژوهش در کشور ما این است که اغلب پایان نامه‌ها و رساله‌های کشور در حال خاک خوردن هستند و هیچ گاه در بستر کاربردی، عملیاتی شدن و رفع مشکلات و مسائل کشور قرار نمی‌گیرند.

دکتر محمد صادق بیجندی، معاون آموزشی جهاد دانشگاهی به مناسبت هفته پژوهش در گفتگو با سیناپرس گفت: واقعیت این است که در کشور ما فرآیندی دقیق و استاندارد برای پژوهش‌ها که منجر به حل مشکلات و مسائل شوند در دانشگاه‌ها تعریف نشده است. امروزه وقتی صحبت از پژوهش می‌شود نگاه‌ها به سمت مراکز و موسسات پژوهشی می‌رود و کمتر زمانی متوجه وظایف دانشگاه‌ها در زمینه فعالیت‌های پژوهشی می‌شویم.
وی افزود: در حالیکه این روند در کشورهای پیشرو متفاوت است. اصیل‌ترین پژوهش‌ها در این کشورها از دل دانشگاه‌ها و یا کار مشترک با مراکز پژوهشی بیرون می‌آیند و اصولاً این نوع دانشگاه‌ها پژوهش محور هستند درحالیکه اغلب دانشگاه‌های ما بر محوریت آموزش به فعالیت می‌پردازند و پژوهش را وظیفه اصلی خود نمی‌دانند.
بیجندی تاکید کرد: گفتنی است، مشکل اصلی پژوهش در کشور ما این است که اغلب پایان نامه‌ها و رساله‌ها چه در دوره کارشناسی ارشد و چه در دوره دکتری در کتابخانه‌ها باقی می‌ماند و خاک می‌خورند و هیچ گاه در بستر کاربردی و عملیاتی شدن برای حل مشکلات نمی‌افتند.
به گفته وی، انتظار می‌رود سیاست‌گذاران و مجریان حوزه آموزش عالی و حتی خود اساتید در این زمینه طرحی نو دراندازند زیرا در این حوزه تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با اشاره به نقش رسانه‌ها در این زمینه گفت: رسانه‌ها در برجسته نشان دادن پژوهش‌ها و ایجاد حس رقابت سالم و اثر بخش در فضای جامعه بویژه جامعه علمی کشور نقش موثری دارند. به همین دلیل وجود یک رسانه تخصصی برای پوشش اخبار و گزارش‌های علمی و پژوهشی یکی از اصلی‌ترین راهکارها برای رسیدن به این هدف است.
وی افزود: زمانی که خبرگزاری سیناپرس تاسیس شد به عنوان فردی که تا حدودی در جریان امور آموزش عالی و علم و فناوری کشور بودم بسیار خوشحال شدم و مایه مسرت بود؛ چرا که به شدت جای خالی چنین رسانه‌ای در فضای علمی کشور احساس می‌شد. امیدواریم این رسانه در میان دانشگاهیان مورد اقبال بیش از پیش واقع شود.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در خصوص جایگاه سینا پرس در جامعه علمی کشور و نقش آن در ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری اظهار داشت: این رسانه فرصت بی نظیری برای ترویج و انتشار یافته‌های علمی و فناورانه حاصل از فعالیت پژوهشی در محیط‌های دانشگاهی و تحقیقاتی می‌باشد و امید است با حمایت و توجه بیش از پیش اساتید، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همچنین مدیران ارشد کشور، امید و انگیزه بیشتری در جامعه دمیده شود.
دکتر محمد صادق بیجندی تاکید کرد: سیناپرس می‌تواند مرجعی مورد وثوق و قابل اتکا برای انتشار کلیه فعالیت‌های پژوهشی و جهت‌دهی علمی باشد.
وی در پایان اظهار داشت رسانه‌ها بویژه سینا پرس بعنوان اولین رسانه تخصصی در حوزه علم و فناوری باید با مطالبه‌گری سازنده و هدفمند، در کاربردی کردن پژوهش‌ها، رساله‌ها، پایان نامه‌ها و مسئله محور کردن آنها چه در دانشگاه‌ها و چه در مراکز پژوهشی ایفای نقش جدی داشته باشند.

گزارش: مهتاب دمیرچی

منبع: سیناپرس


نظر شما :