آغاز همکاری مشترک جهاددانشگاهی با منطقه آزاد انزلی

معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی
۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۸ کد : ۲۰۴۶ آرشیو ۹۹
تعداد بازدید:۶۷۷
آغاز همکاری مشترک جهاددانشگاهی با منطقه آزاد انزلی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر محمد صادق بیجندی در جریان سفر به گیلان در دیدار با رییس منطقه آزاد انزلی به بررسی زمینه‌های همکاری مشترک جهاددانشگاهی در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی، اشتغال و کارآفرینی پرداخت.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی در خصوص نتایج این نشست اظهار کرد: پس از بازدید اخیر رییس جهاددانشگاهی از منطقه آزاد انزلی و بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های همکاری مشترک مقرر شده بود این موضوع به صورت تخصصی توسط حوزه‌های مختلف مورد بررسی و کار کارشناسی قرار گرفته و فرایند اقدامات اجرایی و عملیاتی شدن فعالیت‌ها پیگیری شود.

وی تصریح کرد: در این راستا هیاتی از حوزه آموزش جهاد‌دانشگاهی به همراه رییس و معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان در نشست با رییس سازمان منطقه آزاد انزلی زمینه‌های مشترک همکاری و نحوه اجرایی شدن آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند و مقرر شد همزمان با دهه فجر توافق‌نامه مربوط مبادله و در کمترین زمان ممکن همکاری در حوزه‌های آموزش، پژوهش، اشتغال و کارآفرینی با سه افق کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اجرایی شود.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی در این سفر دو روزه همچنین از مرکز آموزش علمی کاربردی بندر انزلی و مرکز آموزش‌های تخصصی و مهارتی کوتاه مدت سازمان جهاددانشگاهی در بندرانزلی بازدید و با همکاران در خصوص برنامه‌ها و مشکلات دوران کرونا و برنامه‌های پساکرونا پرداخت.

وی در خصوص پیش بینی وضعیت نظام آموزش کشور در دوران پساکرونا گفت: قطعاً دوران پسا کرونا ویژگی‌های خاص به خود را دارد و اگر برای آن آماده نباشیم همه‌ی زیر نظام‌های آموزشی در سطح کشور آسیب جدی خواهند دید.

دکتر بیجندی ادامه داد: اساتید، معلمان، دانشجویان، دانش آموزان، فراگیران و خانواده‌های آنان با درک شرایط بحران ناشی از شیوع کرونا برخی کمبودها و مشکلات را پذیرفته و سعی می‌کنند به نحوی با مراکز آموزشی همکاری و همراهی لازم را داشته باشند اما قطعاً تاثیر بیش از یکسال آموزش غیر حضوری در نگرش مجریان و مخاطبان اثر جدی خواهد داشت و اگر زیر نظام‌های مختلف نظام آموزشی با این تغییرات خود را همراه نکنند حوزه آموزش کشور با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

در این سفر بیجندی همچنین از خانه ملی حصیر ایران در روستای فشتکه بخش خمام بازدید و از نزدیک با یکی از اقدامات و فعالیت‌های تیم اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان گیلان بازدید کرد.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی با بیان این‌که جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد دانش بنیان و تسهیلگر در حال حاضر به عنوان مجری یکی از بزرگترین طرح‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه مشاغل خانگی است، گفت: این طرح هم اکنون در ۳۱ استان کشور توسط واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی و با نظارت عالیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال پیاده سازی و اجراست.

وی در خصوص نحوه اجرای این طرح در استان گیلان افزود: استان گیلان در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و طرح ملی توسعه مشاغل خانگی تاکنون اقدامات پژوهشی، مطالعاتی، آموزشی، مشاوره‌ای بسیار خوبی با همکاری سازمان‌های و دستگاه‌های اجرایی انجام داده است.

دکتر بیجندی یکی از نکات برجسته این طرح در استان گیلان را همراهی و همکاری همه‌ی دستگاه‌های ذی ربط دانسته و ابراز امیدواری کرد با هم اندیشی، همکفری، خرد جمعی و بهره مندی از تجارب مختلف در گذشته و حال بتوان به ایجاد تشکیل زنجیره‌های ارزش در حوزه تامین، تولید و بازاریابی و فروش محصولات مشاغل خانگی و پایدار سازی آن‌ها کمک کرد.

وی همچنین به نقش شبکه‌های مختلف کسب و کارهای خانگی در رونق اقتصادی خانواده‌ها اشاره و آن را یکی دیگراز اهداف اصلی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی دانست.

دکتر بیجندی ایجاد مشاغل خانگی و توسعه‌ی آن را نیازمند هماهنگی و هم افزایی میان دستگاه‌های متولی برشمرد و افزود: دستگاه‌های مختلف اعم از دولتی و بخش خصوصی در راستای تحقق کامل طرح باید با پرهیز از بخشی نگری با هم افزایی در کنار هم باشند.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی به نقش و اهمیت آموزش و مشاوره‌های عمومی و تخصصی در این طرح اشاره و گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی با بهره گیری از تجربیات داخل کشور در گذشته و نمونه‌های موفق خارج از کشور و بر اساس فرصت‌ها و مزیت‌های محلی و منطقه‌ای پیاده سازی می‌شود.

وی در خصوص فازهای اجرایی این طرح پس از انجام مطالعات و پژوهش‌های لازم گفت: در این طرح متقاضیان پس از ثبت نام در سامانه inhb.ir ارزیابی، توان سنجی و استعداد سنجی شده و براساس این ارزیابی‌ها، آموزش‌ها و مشاوره‌های رایگان مورد نیاز نظیر آشنایی با کسب و کار، آشنایی با مفاهیم بازار، آشنایی با کیفیت محصول، آشنایی با برندینگ، استانداردسازی محصولات، کار تیمی و مفاهیم شبکه سازی توسط جهاد دانشگاهی ارایه می‌شود.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی در پایان با تاکید بر جایگاه و نقش آموزش و مشاوره در ارتقا کیفیت و کمیت محصولات مشاغل خانگی گفت: آموزش و مشاوره در طرح توسعه ملی مشاغل خانگی مبتنی بر تغییر نگاه و نگرش به این حوزه است و امید داریم با همت همه مدیران دستگاه‌های اجرایی به نقش و جایگاه این حوزه در اقتصاد ملی و اقتصاد خانواده بیش از پیش دست پیدا کنیم.

مهندس میرمسلم رهبر هاشمی معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان نیز در حاشیه این بازدید با اشاره به اینکه برندسازی راه حل توسعه مشاغل خانگی است، افزود: سازمان جهاددانشگاهی استان با برنامه مناسب و همکاری پیشران‌ها، به دنبال آن است تا هر یک از مشاغل و مزیت استان را به سمت شبکه‌سازی و برندسازی سوق دهد.

وی با بیان اینکه براساس الگوی طرح توسعه مشاغل خانگی با انجام مطالعات، ساماندهی، بررسی، استعدادسنجی و توانمندسازی قرار است برای بیش از ۵۴ هزار نفر از متقاضیان مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور زمینه ایجاد اشتغال فراهم شود و سهم گیلان در این راستا ۲۱۰۰ نفر است یادآور شد: اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فرصت مناسبی برای اشتغال، توانمندسازی و معرفی ظرفیت‌های تولیدی استان است.

معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان در پایان خواستار همراهی و هم افزایی کلیه دستگاه‌های متولی جهت صدور مجوز مشاغل خانگی و توانمندساری بازار بالقوه استانی شد.


( ۱ )

نظر شما :