مدیرکل راهبری آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در بازید از غرفه جهاد دانشگاهی در نمایشگاه ایران جابکس

معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
۱۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۱ کد : ۲۰۷۵ آرشیو ۹۹
تعداد بازدید:۵۷۳

مدیرکل راهبری آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در بازید از غرفه جهاد دانشگاهی در نمایشگاه ایران جابکس عنوان کرد:
ترس از تامین اجتماعی یکی از مشکلات بنگاه های اقتصادی برای جذب مهارت آموزان است

مدیر کل راهبری آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در بازدید از غرفه معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: ترس کارفرمایان از تامین اجتماعی یکی از مشکلات بنگاه‌های اقتصادی برای جذب مهارت آموزان است.
به گزارش بازارکار، مهندس حبیب عرفان منش با اشاره با مشکلات مهارت آموزی در کشور گفت: ماموریت اصلی سازمان آموزش فنی حرفه‌ای، توانمندسازی مهارتی کارجویان و شاغلین است. تلاش سازمان بر این است که نقص مهارتی کسانی که هنوز وارد بازار کار نشدند و یا وارد بازار کار شده‌اند ولی مهارت‌های کامل و کافی ندارند را برطرف کند. این سازمان ۱۷ گروه هدف دارد که از دانشجو و دانش آموز گرفته تا سربازان و روستاییان و زنان سرپرست خانوار را را دربر می‌گیرد. با توحه به نیازهایی که در جامعه هست، تمام سازمان‌هایی که ارائه دهنده مهارت هستند، با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که اصلی‌ترین آنها نبود بودجه است.
وی افزود؛ سازمان برای استخدام آموزش دهندگان ماهر نیاز به بودجه دارد که در این زمینه دچار مشکل است.
عرفان‌منش افزود؛ پروژه بعدی که در دست اجراست، مهارت آموزی فارغ التحصیلان دانشگاهی است. این طرح به این شکل است که کسانی که فارغ التحصیل می‌شوند، در همان بنگاه اقتصادی که قصد مشغول شدن به کار دارند دوره‌های مهارت آموزی خود را بگذرانند و پس از دوره سه تا نه ماهه با تایید بنگاه اقتصادی مذکور وارد محیط کار شوند.
یکی از مشکلاتی که وجود دارد، بحث بیمه کارآموزان است. بسیاری می‌گویند که افراد کارآموز باید تحت قرارداد باشند و از مزایایی مانند بیمه و پاداش و عیدی بهره‌مند شوند در حالی که این افراد در واقع در جایگاه شاگرد هستند و تازه مشغول به یادگیری می‌باشند.
ما خوشبختانه توانستیم این طرح را به حوزه نیروهای مسلح نیز تسری دهیم و این طرح را برای سربازان نیز به اجرا بگذاریم. خوشبختانه با همکاری و کمکی که از سوی نیروهای مسلح دریافت کردیم، در یکسال گذشته به رقم ۷۰۰۰ بنگاه اقتصادی پذیرنده کارآموز در حوزه نیروهای مسلح رسیدیم.
وی با اشاره به تلاش‌های خوب جهاد دانشگاهی در زمینه مهارت آموزی سربازان گفت؛ سازمان فنی و حرفه‌ای نیز برای این طرح تلاش می‌کند، این طرح به دلیل اینکه در نیروهای مسلح مشکلات بیمه‌ای و سازمان تامین اجتماعی وجود ندارد، به سرعت در این حوزه در حال پیشرفت است و با استقبال بی نظیری مواجه شده است.
وی تصریح کرد؛ در حال حاضر ۱۵ الی ۲۰ هزار سرباز در قالب این طرح مشغول به مهارت آموزی هستند.
علی رغم اینکه این قانون در نهادهای بالادست ابلاغ شده است که کارآموزان و کارورزان، کارگر نیستند و مشمول قانون کار نمی‌شوند، اما هنوز بنگاه‌های اقتصادی ما از این ترس دارند که با اجرای این طرح های کارورزی و کارآموزی مورد جریمه ارزیاب های سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرند.
دکتر سهیل دادخواه سرپرست اداره کل نظارت و گسترش مراکز آموزشی جهاددانشگاهی در این بازدید ضمن تشریخ برخی فعالیت‌ها و طرح‌های ملی جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش و اشتغال و مهارت آموزی بر همکاری و هم‌افزایی با سازمان تامین اجتماعی و سازمان فنی و حرفه‌ای تاکید کرد.
وی افزود: همکاری و هماهنگی دستگاه‌های دست اندر در حوزه مهارت آموزی، اشتغال و کارآفرینی می‌تواند تضمین کننده اثربخشی آموزش‌ها برای ورود به بازارکار باشد.
دادخواه تصریح کرد؛ فرهنگ‌سازی مناسب برای جذب مهارت آموزان توسط بنگاه‌ها یک ضرورت است.


نظر شما :