جهاددانشگاهی مظهر امیدآفرینی در جامعه است
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی قم در تشریح مهم ترین دستاوردهای این مرکز گفت: جهاددانشگاهی مظهر امیدآفرینی در جامعه است و مسیر فعالیتهای خود را در جهت رفع نیازهای کشور با خود اتکایی و ایجاد امیدآفرینی در جامعه طی کرده است، مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی قم نیز در راستای همین هدف و همچنین ماهیت دانشگاه علمی و کاربردی از دو بخش علمی و کاربردی تمام توان خود را به کار گرفته است که حس امید به آینده را در بین دانشجویان خود ایجاد کند. امکان رسیدن به درآمد و شغل پایدار با تحصیل در این دانشگاه یکی از مهمترین دستاوردهای شاخص این مرکز است، این مهم با وارد شدن این مرکز به فعالیتهای اجتماعی، بازارکار، ارتباط مستمر با صنعت مرتبط و.... به دست آمده است.
محمد رستمی افزود: هم اکنون این مرکز با حدود ۲۰ مجموعه تفاهم نامه معرفی نیروی تکنسین و تخصصی امضا کرده است و ۳ پروژه استانی را در دستور کار خود دارد که از ظرفیت اساتید و دانشجویان در این بخشها استفاده میکند. البته برگزاری دورههای تکمیلی در قالب تک پودمان و تک درس نیز در راستای توانمندسازی دانشجویان برگزار میشود.
رستمی ادامه داد: راه اندازی مرکز نوآوری در حوزه طراحی و بسته بندی هم از ظرفیت هایی است که این مرکز برای امیدآفرینی در بین دانشجویان خود ایجاد کرده است که دو هسته نوآور متشکل از دو تیم دانشجویی در دانشگاه علمی کاربردی هم اکنون در این مرکز مستقر هستند.
وی در خصوص میزان تعامل مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی با سایر نهادهای علمی و دستگاههای استان و میزان تاثیرگذاری این مرکز نیز گفت: مرکز علمی کاربردی به عنوان بخش دانشگاهی جهاددانشگاهی قم، با الگو برداری از منش فرهنگ و مدیریت جهادی این نهاد انقلابی و تعامل با سایر دستگاهها، نهادها و سازمانها در استان و کشور، ارتباطات خود را به عنوان یک دانشگاه برقرار کرده است، در حال حاضر این نهاد با دانشگاههای قم، آزاد اسلامی، صدا و سیما و پردیس فارابی دانشگاه تهران دارای تفاهم نامههای همکاریهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی است که قرار است از ظرفیتهای طرفین در جهت بهبود ظرفیتها استفاده شود.
رستمی افزود: تعامل با سایر دستگاهها و سازمانها نیز در برنامههای این مرکز قرار گرفته است که نمونه آن همکاری در راه اندازی پویش قربان تا غدیر است که با همکاری شهرداری قم با استفاده از ظرفیت دانشجویی شکل گرفته است.
وی بیان کرد: یکی از تأثیرات مهم این همکاریها به خصوص با بخشهای غیردانشگاهی، ایجاد یک حس اطمینان به فضاهای دانشگاهی و دانشجویی در بین آن سازمانها و بخشهای غیردانشگاهی است.
رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی قم گفت: همواره نگاه بیرونی به فضای دانشگاهی، نگاه ویژهای نبوده است و وقتی صحبت از کار دانشجویی میشود، همگان بر این تصور هستند که کار دانشجویی، یعنی کار بدون تعهد و ضعیف، اما این تعاملات و همکاری مراکز غیردانشگاهی میتواند این نگاه را تا حدود زیادی تغییر دهد که این اتفاق در ابتدای کار است و تأثیرات خود را نیز گذاشته است.
وی افزود: در تعاملات با سازمانها و مراکز دانشگاهی و غیردانشگاهی با محوریت دانشجو، یک حس اعتماد به نفس واقعی در بین دانشجویان ایجاد میکند و آمادگیهای لازم را برای ورود به عرصه اجتماعی و بازار کار و تعاملات اجتماعی نیز فراهم میسازد.
رستمی با اشاره به مهم ترین طرحهای آینده مرکز علمی کاربردی در پاسخگویی به نیازهای استان گفت: یکی مهمترین طرحهای آینده این مرکز نقش آفرینی در پاسخگویی به نیازهای استان با گرفتن یک مأموریت ویژه در استان است. در بخشهای گذشته تا حدودی به این مهم پرداخته شد که آماده کردن نیروی انسانی توانمند و با اعتماد به نفس واقعی همواره در دستور کار این مرکز بوده و هست اما این نیروی انسانی میبایست در راستای نیازهای استان و تبع آن نیازهای کشور آماده شود.
محمد رستمی ادامه داد: این مرکز باید در دو سال آینده، مأموریت ویژهای را در سطح استان از طریق دستگاههای حاکمیتی دریافت نماید. البته ذکر این نکته ضروری است که این مأموریت در راستای ماهیت و فعالیتهای یک دانشگاه باید باشد. نیازسنجی رشتههای جدید، بهبود سرفصلهای رشتههای موجود براساس شرایط روز جامعه و جهان، مرکز نوآوری، تعاملات همکاری با صنعت و دانشگاههای دیگر استان، سازمانها و دستگاههای دولتی و غیردولتی و.... همگی در این مسیر ایجاد شدهاند.
وی گفت: در این بخش باید به این نکته اشاره کنم که در این مدتی که از شیوع ویروس کرونا در کشور میگذرد، مأموریتی که از دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم به این مرکز سپرده شد، برگزاری کلاسهای غیرحضوری بر روی بستر سامانه آموزشهای مجازی جهاد دانشگاهی است که در حال حاضر نیز ادامه دارد.
نظر شما :