لزوم توجه دانشگاه ها و مراکز آموزشی به توسعه مشاغل مهارتی در حوزه مواد پیشرفته

معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
۰۴ آبان ۱۴۰۰ | ۱۶:۳۲ کد : ۲۳۰۵ آرشیو ۱۴۰۰
تعداد بازدید:۳۵۶
لزوم توجه دانشگاه ها و مراکز آموزشی به توسعه مشاغل مهارتی در حوزه مواد پیشرفته

معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی با همکاری واحد یزد، شانزدهمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با موضوع "آینده مشاغل و مشاغل آینده در حوزه مواد پیشرفته" را برگزار کرد.
به گزارش بازارکار، شانزدهمین نشست از سلسله نشست‌های علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با موضوع "آینده مشاغل و مشاغل آینده در حوزه مواد پیشرفته" به همت معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی یزد روز سه‌شنبه ۴ آبان‌ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
دکتر مژده عزیزی، دکترای مهندسی مواد و متالورژی، عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی در این وبینار تخصصی با اشاره به اینکه توجه و توسعه مواد پیشرفته یک اولویت است گفت: توسعه حوزه مواد پیشرفته یکی از چند اولویت اساسی کشورهای توسعه یافته در آمریکا، اروپا، آسیا و … است و کشور دانشگاه ها و مراکز آموزشی و مهارتی کشورمان نیز باید به این حوزه استراتژیک و راهبردی توجه ویژه ای داشته باشد.
وی با تصریح اینکه حوزه مواد پیشرفته یکی از عرصه ها و پیشران های سایر بخش ها و فناوری هاست اظهار داشت: با ظرفیت ها و پیشرفت هایی که در کشورمان فراهم شده باید تلاش کنیم این بخش در اسناد و برنامه های بالادستی و پایین دستی و همچنین نقشه جامع علمی کشور بیش از هر زمانی مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه توجه به رشته ها و سرفصل های جدید یک ضرورت است.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه رتبه ایران در تولید مقاله و فعالیت های حوزه مواد پیشرفته، رتبه خوبی است گفت: در تولید مقاله در این حوزه با ۹۴۴۳ مقاله رتبه اول خاورمیانه هستیم که به لحاظ کمی رتبه مناسبی است اما باید تلاش کنیم مشاغل و مهارت های آینده نیز در این بخش توسعه یابد.
وی با شاره به اینکه پتانسیل های خوبی در زمینه توسعه مشاغل نو و آینده در این بخش وجود دارد گفت: خوشبختانه در حوزه مواد پیشرفته بیش از ۱۲۰ هزار دانش آموخته و ۲۰ هزار دانشجو داریم و حوزه مواد و متالورژی با تحولات بسیار زیادی مواجه است و تقاضا برای مشاغل جدید در این بخش بسیار بالاست.
دکتر عزیزی با اشاره به اهمیت آینده مشاغل در این بخش گفت: فناوری های مواد پیشرفته در زمره فناوری های عام، فرابخشی، و توانمندساز برای حوزه های اولویت دار محسوب می شوند و باید به این بخش به عنوان بستر توسعه بازارکار و مشاغل نو توجه ویژه داشته باشیم.
عزیزی بر توسعه واحدهای درسی کاربردی برای دانشجویان تاکید کرد و گفت: توسعه رشته های جدید و تخصصی باید از سوی مدیران آموزش عالی کشور در این حوزه مورد توجه قرار گیرد، توسعه کمی خوبی در کشور صورت گرفته اما به لحاظ تجاری سازی و توسعه کیفی و توسعه مشاغل و مهارت های تخصصی جای کار فراوانی وجود دارد.
او با تاکید بر مهارت های مورد نیاز برای احراز مشاغل مواد پیشرفته گفت: مدلسازی و شبیه سازی کامپیوتری، اقتصاد مواد پیشرفته، عشق و علاقه به کار، بالا رفتن هوش شغلی و هوش شغلی احساسی و … از مهارت های مورد نیاز است؛ در این زمینه ها جهاد دانشگاهی و سایر نهادهای آموزشی می توانند ورود کنند.
سخنران نشست آینده مشاغل و مشاغل آینده به کاربرد مواد پیشرفته و متالورژی اشاره و تصریح کرد: مهندسی شیشه، طراح نانو مواد، متخصص فناوری بازیافت، مهندسی ایمنی در صنعتد نانو، طراح مواد هوشمند و مهندسی سیستم مواد کامپوزیت از زمینه های جدید شغلی است که در ارتباط با نانو در این بخش ایجاد شده است.
همچنین با الهام از طبیعت و حیوانات می توان برای توسعه مشاغل در بخش مواد پیشرفته استفاده کرد همانطور که در بحث ساخت رادار از خفاش ها و در ساخت زیر دریایی ها و هواپیما و … از دیگر حیوانات الهام گرفته شده است.


نظر شما :