جوانان بعد از پایان خدمت تسهیلات اشتغال دریافت می کنند

معاونت آموزش و کارآفرینی
۱۱ بهمن ۱۴۰۰ | ۰۹:۳۳ کد : ۲۴۱۱ آرشیو ۱۴۰۰
تعداد بازدید:۳۱۴
جوانان بعد از پایان خدمت تسهیلات اشتغال دریافت می کنند

پنجمین جلسه شورای عالی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه با حضور مسئولان و تصمیم گیران سطح بالای دستگاه های مختلف برگزار شد.
در این نشست مهم سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با اشاره به لزوم پیگیری روند اعطای تسهیلات به‌منظور ایجاد اشتغال جوانان پس از دوره سربازی گفت: ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه برای این موضوع بایستی توسط بانک‌های عامل پرداخت شود.
به گزارش بازارکار، سردار «محمد باقری» در حاشیه پنجمین جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه که در محل این ستاد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در جلسه امروز سند ملی اشتغال کارکنان وظیفه که در شورای عالی اشتغال کشور تصویب شده بود و زمینه خوبی را جهت هم‌افزایی دستگاه‌های کشوری و لشکری فراهم می‌کرد، مورد توجه و بررسی قرار گرفت.
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با اشاره به حضور مؤثر فرماندهان نیرو‌های مسلح و تعدادی از وزرا و مدیران کلان دولتی در این نشست گفت: وزراء و فرماندهان نیرو‌های مسلح در این جلسه گزارش‌های خود را ارائه کردند و قول‌های قابل توجهی نیز دادند؛ لذا برابر جمع‌بندی جلسه ان‌شاالله کار با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
تسهیلات برای ایجاد اشتغال توسط سازمان برنامه و بودجه
وی در ادامه عنوان کرد: در این نشست، موضوع تسهیلات برای ایجاد اشتغال توسط سازمان برنامه و بودجه، بانک سپه و بعضی از عزیزان مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد که در سال ۱۴۰۱ این موضوع با قدرت بیشتری دنبال شود.
سردار باقری افزود: امیدواریم فرصت سربازی که زحمت اساسی را برای جوانان کشور ما در حوزه مسئولیت‌پذیری در تأمین دفاع و امنیت در پی دارد، بتواند در کنار خود، بستر مهارت‌افزایی و جذب شدن در بازار کار را فراهم کند تا بتوانیم از این طریق آینده درخشانی را برای جوانان کشورمان با همکاری و تعامل همه نهاد‌های کشورمان رقم بزنیم.
وی اضافه کرد: این دوره‌ها به‌صورت داوطلبانه در دوران فراغت سربازی برای سربازانی که علاقه‌مند یادگیری مهارت هستند، برگزار می‌شود.
رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ادامه داد: مصوبه قانون بودجه ۱۴۰۰ این است که ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه برای این موضوع توسط بانک‌های عامل پرداخت شود.
به گزارش دفاع پرس، سرلشکر باقری افزود: آنچه که بر اساس گزارش‌های دریافتی تاکنون به آن عمل شده، حدود ۱۰ درصد آن پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: آن بخش از سهم دولت که تفاوت قرض‌الحسنه تا هزینه بانک را شامل می‌شود در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت و دوستان گفتند که تلاش می‌کنند تا آن را به سرانجام برسانند؛ البته ما از طریق بانک مرکزی حتماً این موضوع را پیگیری می‌کنیم.
سرلشکر باقری یکی از عوامل رشد جوانان را در دوره خدمت توجه به فراگیری مهارت و اشتغال دانست و افزود: تحقق کامل این مسأله نیازمند پیگیری قوی و همه‌جانبه است و ما باید زمینه مهارت‌آموزی را جهت اشتغال فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه اشتغال مناسب جوانان از اهداف اساسی دولت‌های ما بوده است، عنوان کرد: در این باره تاکنون ۲۶ تفاهم‌نامه در دستگاه‌های اجرایی، امضا و کاربردی شده است.
سرلشکر باقری با اشاره به مهارت‌آموزی بیش از ۵۰۰ هزار نفر در دوران خدمت و صدور مجوز و صدور گواهی مهارت برای بسیاری از آن‌ها گفت: در سال گذشته ۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال و تسهیلات سربازان با پنج بانک عامل تعیین شده است که در این‌خصوص نیازمند تلاش‌های بیشتر هستیم.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ابراز امیداری کرد که توجه به مهارت‌آموزی در مهارت‌های نظامی، بیش از پیش دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: محورهای سیاست‌های راهبردی چهارگانه در این‌خصوص تعیین شده است که مهارت‌آموزی متناسب با نیازها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی، استقرار سامانه‌های اطلاعات، مهارت و اشتغال و همچنین حمایت از اشتغال و کارآفرینی از جمله این محورهاست.
آمادگی جهاددانشگاهی برای تحقق سند ملی اشتغال کارکنان وظیفه
در ادامه این جلسه دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی به ارایه گزارشی در حوزه طرح مهارت آموزی کارکنان وظیفه پرداخت و گفت: در حوزه آموزش بدو خدمت سرباز ماهر، این نهاد در سال اول (۱۳۹۸) موفق به آموزش ۱۶ هزار سرباز، سال (۱۳۹۹) ۸ هزارسرباز و سال سوم (تا آذرماه ۱۴۰۰) ۸۰ هزار سرباز شد.
همچنین رییس جهاددانشگاهی ضمن تشکر از وزارت ورزش و جوانان و ستاد کل نیروهای مسلح، در راستای تحقق سیاست‌های اجرایی پانزده گانه در سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اعلام آمادگی کرد و گفت: در حوزه مهارت آموزی متناسب با نیازها جهاددانشگاهی می تواند با توجه به زیرساخت‌ها و شبکه ملی خود در حوزه آینده پژوهی مشاغل و مهارتهای مورد نیاز آینده مشاغل و مشاغل آینده مبتنی بر ماموریت های دستگاه ها و آمایش سرزمین همکاری داشته باشد.
وی افزود: در حوزه بهره گیری از ظرفیت های ملی، جهاددانشگاهی می تواند با توجه به ظرفیت رسانه ای خود شامل ایسنا، ایکنا، سینا پرس و بازارکار به موضوع فرهنگ سازی، ترویج و تبلیغ طرح جامع مهارت آموزی کارکنان وظیفه در کنار ستادکل نیروهای مسلح باشد.
دکتر طیبی بیان کرد: با توجه به ظرفیت شبکه ملی مراکز آموزش های تخصصی و مهارتی جهاددانشگاهی می تواند در ساماندهی و تربیت مربی دوره های مهارت آموزی کارکنان وظیفه اقدام نماید.
دکتر طیبی ادامه داد: جهاددانشگاهی می تواند در حوزه سامانه های اطلاعات مهارت و اشتغال، از ظرفیت سامانه های مشاوره، کاریابی و هدایت شغلی خود با ستادکل نیروهای مسلح همراهی و همکاری داشته باشد و در حوزه اشتغال و کارآفرینی با بهره مندی از ظرفیت های پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و مراکز نوآوری و شتابدهی با ستادکل نیروهای مسلح همراهی و همکاری کند.
آموزش بیش از ۱۹۸ هزار سرباز در رشته های تخصصی و عمومی
امیر سرلشکر موسوی از آموزش بیش از ۱۹۸ هزار سرباز در رشته‌های تخصصی و عمومی دوره‌های مهارت افزایی کارکنان وظیفه طی یکسال و نیم گذشته خبر داد.
به گزارش بازارکار، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش در حاشیه پنجمین جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح که در ستاد کل نیرو‌های مسلح برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی سال‌های اخیر در ارتش جمهوری اسلامی ایران تلاش شده تا تغییر رویکرد نسبت به مسئله سربازی ایجاد شود به طوریکه در این فرایند نگاه بهره‌ده به رویکرد بهره‌بر تغییر یافته است.
وی افزود: هنگامی که یک سرباز وارد ارتش می‌شود بیش از اینکه بخواهیم توجه کنیم که او چه کاری برای سیستم می‌خواهد انجام دهد؛ بیشتر به این فکر می‌کنیم که ما چه کاری برای او می‌خواهیم انجام دهیم تا آینده این کشور هر روز بهتر و شکوفاتر شود.
سرلشکر موسوی تصریح کرد: با تدبیر رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح از ۵ سال گذشته طرح مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ساماندهی شد و در این راستا قرارگاه مهارت آموزی در سطح نیرو‌های مسلح شکل گرفت؛ بلافاصله سازمان‌ها و نهاد‌های کشوری در سطوح وزرا و مدیران پای کار آمدند و با فرماندهان ارشد نیرو‌های مسلح همکاری و تعامل کرده و امروز مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به عنوان یک فعالیت ساماندهی شده به جامعه جوان ارائه شده است.
فرمانده کل ارتش در خصوص اقدامات ارتش در این حوزه گفت: در طول یکسال و نیم گذشته موفق شدیم در ارتش جمهوری اسلامی ایران بیش از ۱۹۸ هزار سرباز را در حوزه‌های مختلف مهارت آموزی مورد آموزش تخصصی و عمومی قرار دهیم که این آموزش‌ها رشته‌های مختلف کشاورزی، رایانه، فرهنگ و هنر و ورزش را در برمی گیرد.
وی در ادامه توجه به مهارت افزایی را در سطح کشور کاری مطلوب و ضروری عنوان کرد.
در پایان این مراسم رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح از سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح رونمایی کرد.
حضور موثر مسئولان در مراسم رونمایی از سند ملی مهارت آموزی
در این جلسه امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار سرتیپ پاسدار علی عبداللهی معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح، سردار سرتیپ پاسدار مهدی فرحی جانشین وزیر دفاع، سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی، حجت‌الاسلام علی سعیدی رییس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا، دکتر عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر حجت‌الله عبدالملکی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، دکتر سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی، دکتر حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، میثم لطفی رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، محمود کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، عارف نوروزی رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، امیر سرتیپ محمود شیخ‌حسنی رییس بازرسی و ایمنی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار محمدجواد زاده‌کمند معاون نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار ابوالفضل شکارچی معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرتیپ محسن دره‌باغی معاون آماد و پشتیبانی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار تقی مهری رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، سردار محمد مهدی نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح و دکتر پیرحسین کولیوند رییس جمعیت هلال احمر حضور داشتند.


نظر شما :