بیست و هفتمین گردهمایی روسا و سرپرستان مراکز آموزش علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی برگزار شد

معاونت آموزش و کارآفرینی
۱۱ دی ۱۴۰۱ | ۰۹:۰۵ کد : ۲۷۲۵ آرشیو ۱۴۰۱
تعداد بازدید:۱۴۱
بیست و هفتمین گردهمایی روسا و سرپرستان مراکز آموزش علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی جهاددانشگاهی، در این گردهمایی که با حضور دکتر اصغر کشتکار، معاون آموزشی و قائم مقام دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، دکتر محمدعلی گودرزی، رئیس موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی و معاونان موسسه برگزار شد، ابعاد مختلف تلاش‌ها و برنامه‌های موسسه برای پذیرش هرچه بیشترِ دانشجو مورد بررسی قرار گرفت.

 

نظام آموزش علمی ـ کاربردی در دنیا منحصر به فرد است

دکتر اصغر کشتکار، معاون آموزشی و قائم‌مقام دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، در این گردهمایی با تاکید بر روابط خوب جهاددانشگاهی و دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع همواره تلاش کرده است مشکلات مراکز علمی کاربردی جهاد را با همکاری حل کند.

دکتر کشتکار درخصوص جایگاه آموزش عالی علمی کاربردی در جهان گفت: مدلهای جهانی نشان می‌دهد که  ساختارها، سازماندهی‌ها و سازکارهای دانشگاه علمی کاربردی یک مدل یونیک در دنیا است که خیلی از کشورها، حتی کشورهای پیشرفته در حسرت استفاده از این مدل هستند چراکه این سیستم یک سیستم محضر به فرد است.

معاون آموزشی دانشگاه علمی ـ کاربردی گفت: افزایش ۲۳ درصدی پذیرش مهر 1401 و افزایش ۶۰ درصدی درآمد نویدبخش آینده روشن و نشان‌دهندۀ افزایش اعتماد عمومی به دانشگاه علمی کاربردی است.

دکتر کشتکار افزود: هیچ مرکز علمی کاربردیِ جدیدی در کشور ایجاد نخواهد شد مگر به شرط تضمین اشتغال و بالا بودن استانداردها. تا بتوانیم مراکز فعلی را تقویت کنیم و تا آن زمان مجوز تأسیس مرکز جدید را نخواهیم داد.

معاون آموزشی دانشگاه علمی ـ کاربردی در پایان افزود:  با وزارت کار صحبت کرده‌ایم تا در داخل مراکز آموزشی، مراکز کاریابی تخصصی تاسیس کنیم. این مراکز در وزات کار ثبت خواهند شد.

 

تمرکز بر پذیرش دانشجو

دکتر محمدعلی گودرزی، رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی در این گردهمایی با اشاره به آغاز پذیرش دانشجو برای ترم بهمن 1401 گفت: باید تمام هم و غم خود را روی پذیرش دانشجو متمرکز کنیم.

وی افزود: مراکز جهاد از سال 99 جلوی. شیب نزولی پذیرش دانشجو را گرفته اند. و در شرایطی که بحث آموزش عالی مهارتی در حال جا افتادن در جامعه است، نباید به یکباره بحث‌هایی مطرح شود که این حرکت رو به رشد را تحت تأثیر قرار دهد و تضعیف کند.

 

رشد پذیرش دانشجو در مهرماه

در این گردهمایی، مهندس خسرو هدایتی، معاون آموزشی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی، گزارشی از وضعیت رشته‌ها و پذیرش دانشجو در مهرماه سال تحصیلی جاری ارائه کرد. طبق این گزارش، مراکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی در 892 کدرشته‌محل، 13400 دانشجوی جدید را پذیرفتند که از این میان، 8855 نفر به صورت قطعی دانشجو شدند.

معاون آموزشی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی در گزارش خود افزود: 44 درصد از دانشجویان در گروه آموزشی خدمات اجتماعی، 30 درصد در گروه هنر، 25 درصد از آنها در گروه صنعت و 1 درصد در گروه کشاورزی پذیرش شده‌اند. به گفته هدایتی، این آمار نشان‌دهندۀ تغییر اقبال دانشجویان از رشته‌های صنعت و هنر به سمت خدمات اجتماعی است.

 

گزارش وضعیت کدرشته‌محل‌ها

با توجه به ضرورت بروزرسانی رشته‌ها و کار گذاشتن دوره‌های کم طرفدار و انتخاب رشته‌های پرطرفدار، محمدرضا لوری‌زاده، معاون پژوهشی موسسه، گزارش وضعیت بررسی کدرشته‌محل‌ها را ارائه کرد. طبق این گزارش، رشته‌هایی که به‌طور متوسط در هر پذیرش بیش از ۲2 نفر دانشجو جذب کرده‌اند، رشته‌های عالی هستند.

طبق این گزارش، رشته‌های حقوق ثبتی، حقوق ثبت و دفاتر اسناد رسمی، حسابداری مالی، مددکاری اجتماعی، مهندسی فناوری اطلاعات، حقوق ثبت اسناد و املاک، حسابداری امور مالی، مدیریت گردشگری، مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، و مهندسی ذوب فلزات، رشته‌های عالی هستند. در سوی دیگر طبف، رشته‌هایی مانند مهندسی بافت‌های فرسوده، کارشناس حرفه‌ای عکاسی خبری، لباس کودک و نوجوان، شبکه‌های انتقال برق، مشاوره امور اصناف، مهندس سخت‌افزار رایانه، حسابرسی، تصویربرداری، مدیریت بازار بیمه، مددکاری اجتماعی کودک، تصویربرداری و تعدادی دیگر از رشته‌ها، رشته‌های بسیار ضعیف از نظر تعداد دانشجویی که از سال 1397 تا سال 1400  جذب کرده‌اند، رشته‌هایی ضعیف هستند.

 

اعتبار علمی مراکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی: اولویت اول دانشجویان

در این گردهمایی، مهدی عباسی، مدیر امور فرهنگی ـ دانشجویی و روابط عمومی موسسه نتایج نظرسنجی صورت‌گرفته از دانشجویان جدیدالورود موسسه را ارائه کرد. عباسی با اشاره به اینکه جامعه آماری این نظرسنجی، کلیه دانشجویان انتخاب‌واحدکرده ورودی مهر 1401 مراکز آموزش علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی (حدود 9000 نفر) بوده است، گفت: طبق نتایج به دست آمده، اولویت اول اکثریت پاسخ‌دهندگان در انتخاب دانشگاه جامع علمی کاربردی برای ادامه تحصیل، معتبربودن مدرک دانشگاه علمی ـ کاربردی  و اولویت اول اکثریت پاسخ‌دهندگان در انتخاب مراکز جهاددانشگاهی، شهرت، خوشنامی و برند جهاددانشگاهی است.

طبق گزارشی که در این جلسه ارائه شد، اکثریت پاسخ‌دهندگان، ازطریق از طریق دوستان و آشنایان با موسسه و مراکزآن آشنا شده‌اند.


نظر شما :