در هفتاد و یکمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده بررسی شد؛

کسب‌وکارهای فناورانه با چه چالش‌های حقوقی درگیر هستند؟

هفتاد و یکمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با عنوان “چالش‌های حقوقی کسب‌وکارهای فناورانه” توسط معاونت آموزش و کارآفرینی و با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
۰۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۵:۵۴ کد : ۲۷۵۱ آرشیو ۱۴۰۱
تعداد بازدید:۲۱۹
هفتاد و یکمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با عنوان “چالش‌های حقوقی کسب‌وکارهای فناورانه” توسط معاونت آموزش و کارآفرینی و با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
کسب‌وکارهای فناورانه با چه چالش‌های حقوقی درگیر هستند؟

هفتاد و یکمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با عنوان “چالش‌های حقوقی کسب‌وکارهای فناورانه”  توسط معاونت آموزش و کارآفرینی و با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
به گزارش بازار کار، مدیر حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، در نشست تخصصی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی؛  “ثبت ایده، ثبت انحصاری فعالیت، اخذ مجوز، قرارداد تیم سازی، قرارداد محرمانگی داده‌ها، قرارداد طراحی سایت و برنامه‌نویسی و ثبت شرکت” را از دغدغه‌های اصلی کسب‌وکارها به‌ویژه کسب‌وکارهای اینترنتی و فناورانه عنوان کرد.
مهندس محمدرضا نصراللهی مدیر حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی به‌عنوان نهاد عمومی غیردولتی ابتکار بسیار مؤثر و ارزشمندی در توجه به کسب‌وکارها دارد گفت: جای خوشحالی دارد که مدرسه ملی آینده مشاغل و مشاغل آینده جهاد دانشگاهی بی‌وقفه و مستمر 71 نشست را در موضوعات مختلف و متنوع و بر اساس نیاز روز کشور در حوزه کسب‌وکارهای نوین و برای دانشجویان و دانش‌آموختگان و نسل جوان برگزار کرده است.
وی که فعال حوزه حقوق فناوری اطلاعات و دارای سابقه‌ی کار در حوزه جرائم اینترنتی پلیس آگاهی و پلیس فتاست بر لزوم توجه به قوانین و مقررات حقوقی از سوی متصدیان فعالیت‌های فناورانه، استارت آپ ها و شرکت‌های دانش بینان و فناور اشاره و تصریح کرد: همه باید بدانیم از قبل تولد تا بعد از مرگ به‌نوعی درگیر مسائل و موضوعات حقوقی هستیم و این موضوع برای کسب‌وکارها نیز مصداق دارد و باید قانون تقدم و تأخر در کسب‌وکارها را نیز جدی بگیریم.
نصراللهی با اشاره به اینکه پایه و اساس در بحث کسب‌وکار، مسائل حقوقی است اظهار داشت: بحث اسرار تجاری کسب‌وکار و امنیت کسب‌وکار برای کسب‌وکار به‌ویژه کسب‌وکارهای فناورانه بسیار اهمیت دارد؛ در حال حاضر آمار جرائم کسب‌وکارهای اینترنتی در انواع خودش به‌شدت در حال افزایش است و بحث سرقت در کسب‌وکارهای فناورانه با شیب تندی در حال افزایش است. متأسفانه صاحبان ایده و کسب‌وکار در بسیاری مواقع و در نمایشگاه‌ها و مشاوره‌ها و … به‌راحتی اسرار کسب‌وکار خود را فاش می‌کنند و کسب‌وکار خود و همراهانشان را با چالش و دردسر مواجه می‌سازند چراکه افراد خودشان شرایط دزدی را فراهم می‌کنند.
نصراللهی با اشاره به نیاز حقوقی کسب‌وکارها گفت: ساری و جاری بودن قانون در کسب‌وکارها، نبود تخصص فنی از سوی افراد، تعدد قوانین در کسب‌وکارهای نوپا و پیچیدگی‌ها آن‌ها، تنوع آیین‌نامه‌ها و قوانین و.. باعث شده که ما نیازهای حقوقی را جدی تلقی کنیم؛ بنابراین تأکید می‌کنم؛ مسائل حقوقی را شوخی نگیرید چون قانون، پلیس و دستگاه قضا و شکات با آن‌ها شوخی ندارند. استارتاپ ها در ابتدای راه ۹۰ درصد انرژی را روی بحث فنی و بازاریابی می‌گذارند و از مسائل حقوقی غافل می‌شوند. درحالی‌که این غفلت کسب‌وکارها را ضربه‌پذیر می‌کند و خیلی راحت ممکن است پلمپ یا فیلتر شوند.»
نصرالهی افزود: یکی از مشکلاتی که کسب‌وکارها با آن درگیر هستند، ورود افراد جدید به کسب‌وکارشان است. هر دو طرف ماجرا نمی‌دانند چطور باید مسائل حقوقی را رعایت کنند؛ حق‌وحقوق افراد در کسب‌وکارها بستگی به این دارد که فرد چه زمانی وارد کارشده است. قبل از سرمایه‌گذاری و ثبت شرکت یا بعدازآن؟ توصیه‌ام به کسب‌وکارها این است که وقتی فرد جدیدی تیمشان می‌شوند، حتماً قرارداد مشخص با او داشته باشند و به او بگویند که باید طبق جدول زمانی که در اختیارش گذاشته‌اند، تعهداتش را انجام بدهد. بعدازاین که به تعهدات عمل شد، تازه راجع به سهام و سود با فرد جدید وارد مذاکره شوند.
مدیر حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، ثبت ایده، ثبت انحصاری فعالیت، اخذ مجوز، قرارداد گروه سازی، قرارداد محرمانگی داده‌ها، قرارداد طراحی سایت و برنامه‌نویسی و ثبت شرکت را از دغدغه‌های اصلی کسب‌وکارها به‌ویژه کسب‌وکارهای اینترنتی و فناورانه عنوان کرد.

کلید واژه ها: نشست های آینده مشاغل ومشاغل آینده جهاد دانشگاهی


نظر شما :